понедельник, 9 августа 2010 г.

Вартість житла в Москві дорожчає і досягло рівня липня 2008.

Грошова вартість квадратного метра на вторинному ринку житла Москви за підсумками липня майже досягла рівня липня 2008 року. Доларові ціни відстають від показників дворічної давності на 23 відсотки. Про це говориться в огляді компанії “ІНКОМ-Нерухомість”.
У липні цього року середня ціна пропозиції рублева “вторинки” збільшилася на 2,1 відсотка і склала 192,4 тисячі рублів за квадратний метр (у липні 2008 року – 190,7 тисячі рублів за “квадрат”). У доларах вартість квадратного метра за 2 роки знизилася з 8200 до 6300 доларів.
Вартість квадратного метра в липні в сегменті економ-класу склала 154,4 тисячі рублів, що на 2,4 відсотка перевищує показники червня. У сегменті бізнес-класу середня ціна квадратного метра склала 210,9 тисячі рублів (зростання на 2,3 відсотка по відношенню до минулого місяця). Ціна пропозицій в елітному сегменті “вторинки” практично не змінилася і оцінюється в 237,4 тисячі рублів за “квадрат”.

Максимальне зростання цін у липні був зафіксований у Північно-Західному адміністративному окрузі, де середня вартість пропозиції збільшилася на 5 відсотків і досягла 156,3 тисячі рублів за “квадрат”. Найменше вартість квадратного метра виросла в Південно-Західному окрузі. Зростання вартості тут склав 0,8 відсотка до 191,3 тисячі рублів за “квадрат”.
За словами експертів, зараз вторинний ринок демонструє стабільність, в основному зміни пов’язані з коливаннями курсів валют. За прогнозами аналітиків, до кінця вересня середньомісячні коливання вартості квадратного метра не перевищать два відсотки.

Джерело: Нерухомість. Лента.ру

Комментариев нет:

Отправить комментарий